Vart kan man hyra lyftkran i Stockholm?

För många som behöver flytta så kan man ibland behöva en lyftkran för att få upp möbler eller annat till sin lägenhet. Även om man köper ett hus så kan man ibland behöva använda sig av en lyftkran i Stockholm för att kunna få in allt man behöver. Då finns det två sätt att hyra en sådan och det är att antingen anlita flyttfirmor som erbjuder detta eller att hyra en lyftkran själv. Beroende på vilken lyftkran det är man hyr så kan det krävas att man också hyr en operatör för denna. Då det är sällan man själv kan använda en lyftkran både rent kunskapsmässigt och försäkringsmässigt. För en ovan person kan åstadkomma stora skador med en lyftkran och därför är det sällan man kan hyra en sådan utan att också hyra en operatör.

lyftkran

Om man vill hyra en lyftkran i Stockholm så krävs det att man är ute i god tid. Det är väldigt sällan något man kan hyra samma dag. Först och främst så är det inte så många företag som erbjuder möjligheten att hyra en lyftkran i Stockholm. Så troligtvis finns det inga lyftkranar lediga om man ringer och frågar om att få hyra en sådan samma dag. Sen krävs det ofta att den ska flyttas dit man behöver använda den och då krävs det ibland tillstånd för detta. Det beror däremot på vilken typ av lyftkran det gäller.

Tänk på vilken lyftkran du verkligen behöver hyra

Även om du bara tror dig behöva den minsta modellen så tänk över dina behov ordentligt. För att hyra en lyftkran som är för liten är inte roligt. Då kanske man inte kan få den hjälpen man faktiskt behöver eller behöva använda den längre än planerat. Så se till att berätta för företaget vilka behov du har och vad de tror du kommer att behöva. Handlar det om stora och tunga möbler så se till att veta vilken vikt och mått dessa har. Då kan du enklare förklara för företaget vad det är du verkligen behöver. Något som man inte ska gissa något om utan veta. Då man annars riskerar att man som sagt kanske inte kan använda den lyftkran man hyrt.

Det finns ytterst få saker som är så irriterande som att upptäcka att den lyftkran man betalar dyrt för inte kan användas. Något som kan hända om du inte varit säker på vikten eller måtten på det som ska lyftas. Lyftkransföraren kommer inte att låta dig lyfta något som han eller hon anser är osäkert.

Hur mycket kan en lyftkran kosta att hyra?

Det är svårt att säga exakt hur mycket en lyftkran kan kosta att hyra. Det finns olika modeller och storlekar och det beror också på hur länge du behöver den. Ska den användas ett par timmar eller ett par dagar?

Många företag erbjuder rabatter om man hyr en lyftkran längre än en dag för mindre modeller. Stora lyftkranar kräver däremot att man hyr dessa under en längre tid. Då dessa ofta kräver tillstånd och eventuellt poliseskort för att ta sig till platsen.